Nyhetsbrev 25. mars: Fortsatt stans av AstraZeneca i Danmark, I kveld: President Bidens første pressekonferanse

God ettermiddag!

STARTER IKKE ASTRAZENECA-VAKSINERING: Det meste tyder på at norske helsemyndigheter i morgen vil forlenge «pausen» i vaksinering med AstraZeneca et godt stykke inn i april, slik Danmarkkunngjorde i dag. Der blir det tre nye uker stans i bruken av vaksinen. (Med mindre ekspertene i mellomtiden finner betryggende svar i analysene av de mye omtalte blodpropp-tilfellene). Samtidig har helsemyndighetene i Sverige i dag bekreftet at landet vil gi AstraZeneca til personer over 65 år.
    Kontroversene rundt AstraZeneca handler nå også om mistillit til leveransene. I går ble det kjent at italienske myndigheter hadde beslaglagt 30 millioner doser under inspeksjon av en fabrikk i Italia. Unionen visste ikke at dosene befant seg i et medlemsland, og deler av partiet stammer fra en fabrikk i Nederland som ennå mangler formell godkjenning i EU, noe som raskt utløste kaotisk diplomati for å holde vaksinene i Europa. AstraZeneca opplyser at 16 millioner av dosene skal til europeiske land, mens resten var ment for fattige land i WHOs COVAX-ordning.

TESTER BIDEN: Nord-Korea 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.