Høyreekstremist dømt til ubetinget fengsel for trusler mot Filters redaktør

Morten Lorentzen under en nynazistisk demonstrasjon i Sverige i 2017.
Morten Lorentzen (55), som ifølge politiet er aktiv i flere ulike høyreekstreme miljøer, er i Moss tingrett dømt til fengsel i 30 dager etter at han for to år siden framsatte flere trusler mot Filter Nyheters redaktør Harald S. Klungtveit. «Truslenes innhold ga klare holdepunkter for at det kunne skje noe alvorlig med fornærmedes familiemedlemmer. (...) Bruken av tyske ord med nazistisk innhold forsterket etter rettens mening alvoret i truslene. Tiltalte fremsto som representant for et miljø som var kjent for bruk av vold», heter det i dommen. Her kan du lese hele dommen Filter Nyheter avdekket i mai 2017 […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.