Dette er tiltalen mot Svein Ludvigsen

Tirsdag startet rettssaken mot Svein Ludvigsen (H), som er tidligere fylkesmann i Troms (2006-2014), fiskeriminister (2001-2005) og stortingsrepresentant for Høyre (1989–2001). Påtalemyndigheten mener han misbrukte makten sin til å skaffe seg seksuell omgang med tre unge asylsøkere han kom i kontakt med som fylkesmann. En av mennene som regnes som offer var også lettere psykisk utviklingshemmet. Ludvigsen selv nekter for å ha gjort noe straffbart. Her er selve tiltaledokumentet. (I tillegg til de fornærmedes identitet har vi  sladdet beskrivelser av hva de ulike seksuelle handlingene besto av).

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.