Forsvaret skrøt av smittekontroll – hadde 80 soldater i samme kohort

Bildet viser soldater fra Ingeniørbataljonen trene sammen med britiske soldater i Royal Marines i Astafjorden i Troms.
Så sent som dagen før den store Nato-øvelsen i Norge ble avlyst, skrev Forsvaret i en pressemelding at samtlige av de utenlandske soldatene til Norge gjennomgikk «et svært strengt test- og karateneregime», og at «Forsvaret har kontroll på mottak og karantene av soldatene».  FHI og kommuneoverlegene i kommunene som er berørt av det allierte innrykket i Indre Troms forteller en annen historie. Filter Nyheter har snakket med flere ulike kilder som bekrefter følgende: Mange utenlandske soldater hadde knapt gjort annet enn å sitte i karantene siden de ankom Norge tidlig i januar. Årsaken var ikke at innreisekarantenen var så lang, […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.