Nyhetsbrev 1. februar: «Dårligere forberedt på krig» – går ut mot avlysning

MILITÆRKUPP: I dag skulle Myanmars nye nasjonalforsamling egentlig tre sammen etter at partiet National League for Democracy (NLD) vant med spektakulære 83 prosent av stemmene i fjorårets valg, men i stedet tok væpnede, militære styrker makta i et kupp der regjeringssjef Aung San Suu Kyi, landets president Win Myint og flere regjeringsmedlemmer nå er pågrepet – hæren har via sin egen tv-kanal erklært unntakstilstand i ett år, men også lovet at det skal avholdes et fritt, demokratisk valg, samtidig som Aung San Suu Kyi i meldinger på Facebook – skrevet på forhånd i frykt for kupp – har oppfordret innbyggerne til å protestere. Fjorårets valg var det andre valget siden militærjuntaen gikk med på maktdeling i 2011 – mandagens kupp blir ansett som et solid tilbakeslag for den pågående demokrati-prosessen i landet.

«SKANDALØST»: Filter Nyheter skrev torsdag i forrige uke om hvordan regjeringen gjentatte ganger 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.