Nyhetsbrev 2. februar: – Signal om hjemmet som fengsel

AP-KRISE: Sju måneder før valget gjør Arbeiderpartiet det overraskende dårlig på meningsmålingene – Aftenposten har kartlagt hvilke velgere som svikter: Oppslutningen blant kvinner har falt markant (og mer enn blant menn). Eldre og middelaldrende som normalt har stemt Ap i stort monn, er mer skeptiske til partiet. I tillegg går populariteten ned blant velgere med høy inntekt. Partiet opplever tilbakegang på bygda og spesielt i tidligere Ap-bastioner som Nord-Norge. «De har i stor grad mistet grunnfjellet», konkluderer valgforsker Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsforskning – se alle tallene her.

«HARDE ORD»: Samtidig sloss Arbeiderpartiet og Senterpartiet om hvem som skal være landets største opposisjonsparti – i 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.