«Uforsvarlig» og «uakseptabelt»: FHI slaktet regjeringens plan for «Joint Viking»

Allierte styrker på Bardufoss.
Regjeringen trosset de faglige rådene fra både Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet da de tillot utenlandske soldater å sitte i innreisekarantene i grupper på 40 personer i en tid da dette var sterkt strammet inn for alle tilreisende. Dette gjorde regjeringen til tross for gjentatte advarsler og sterke karakteristikker fra FHI, som kalte det både «uakseptabelt» og «uforsvarlig». Hele fem ganger i løpet av desember og januar gjorde helseetatene det skriftlig klart for regjeringen, gjennom anbefalingsbrev, at de var sterkt uenig i unntaksordningen. Regjeringen tok aldri rådene til følge. Ikke før 15. januar, med hundrevis av soldater ankommet, begynte Solberg-regjeringen så smått å stramme […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.