Fikk sparken etter rasisme-sak – utpekt av Demokratene som leder i Trondheim

Øyvind Eikrem (rød ring) på Torvet i Trondheim i juli. Til høyre for ham står partileder Geir Ugland Jacobsen.

Før sommeren ble det klart at ledelsen ved NTNU vil gi Øyvind Eikrem (48) sparken fra stillingen som førsteamanuensis ved Institutt for sosialt arbeid.

Etter at ansettelsesutvalget i slutten av juni falt ned på samme konklusjon, har Eikrem varslet at han vil klage. Dermed blir saken tema for universitetsstyret, som trolig får den til behandling i oktober.

Noe av bakgrunnen for avskjedigelsen er omfattende aktivitet fra en anonymisert Facebook-konto, som Filter Nyheter i februar 2020 kunne avsløre at kan knyttes til Eikrem.

Facebook-kontoen bidro over tid til å hisse opp rasistiske nettdebatter, blant annet med omtale av personer med innvandrerbakgrunn som «stammekrigere», forslag om at en asylsøker kunne «jobbe i bomullsåkeren» under en «slavedriver», liker-klikk på karakteristikken «sorte svin» og deling av en tekst fra nettstedet til den nynazistiske organisasjonen Den nordiske motstandsbevegelsen.

Eikrem har benektet å stå bak den omtalte aktiviteten.

Onsdag 21. juli dukket 48-åringen opp på et valgkamparrangement for det høyreradikale partiet Demokratene på Torvet i Trondheim. Samme dag kunngjorde partiet at Eikrem var utpekt som ny leder for lokallaget i byen.
  • Filter Nyheter har kontaktet Øyvind Eikrem i forbindelse med denne artikkelen, som vil bli oppdatert om vi får svar.

Vil jobbe mot «den rådende globalistiske ideologien»

Demokratene ble etablert i 2002, men har de siste månedene gjennomgått forandringer. Den viktigste er at Geir Ugland Jacobsen er bl...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.