Fikk sparken etter rasisme-sak – utpekt av Demokratene som leder i Trondheim

Øyvind Eikrem (rød ring) på Torvet i Trondheim i juli. Til høyre for ham står partileder Geir Ugland Jacobsen.
Før sommeren ble det klart at ledelsen ved NTNU vil gi Øyvind Eikrem (48) sparken fra stillingen som førsteamanuensis ved Institutt for sosialt arbeid. Etter at ansettelsesutvalget i slutten av juni falt ned på samme konklusjon, har Eikrem varslet at han vil klage. Dermed blir saken tema for universitetsstyret, som trolig får den til behandling i oktober. Noe av bakgrunnen for avskjedigelsen er omfattende aktivitet fra en anonymisert Facebook-konto, som Filter Nyheter i februar 2020 kunne avsløre at kan knyttes til Eikrem. Facebook-kontoen bidro over tid til å hisse opp rasistiske nettdebatter, blant annet med omtale av personer med innvandrerbakgrunn […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.