For en abonnent-vekst!

I sommer har antallet som abonnerer på Filter Nyheters papirmagasin vokst kraftig.

Aldri før har så mange valgt å støtte avisas kritiske gravejournalistikk.

– Det er vi svært takknemlig for. Støtten gjør det mulig å fortsette å levere kvalitetsjournalistikk om såvel politisk ekstremisme som andre felter den etablerte norske pressen ikke dekker på en like grundig måte, sier redaktør Harald S. Klungtveit.

Papirmagasin ble ettertraktet

Mens Filter Nyheter fortsetter som gratis nettavis alle kan lese, ble det i 2020 besluttet å lansere et papirmagasin i tillegg. Det som opprinnelig var tenkt som en bonus for å gi noe tilbake til de som donerer større eller mindre beløp til Filter, viste seg å være et ettertraktet produkt i seg selv.

Å tegne årsabonnement på papirmagasinet ble snart så populært at det trolig berget den lille bedriften gjennom koronakrisa og svikten i annonsemarkedet.

I sommer har abonnementsveksten tatt nye sjumilssteg.

– Mange tegnet seg for å få spesialnummeret «Det farlige hatet», som ble gitt ut i juli. Kanskje har debatten i forbindelse med tiårsmarkeringen for det høyreekstreme terrorangrepet i 2011 gitt folk en påminner om hvor viktig det er å følge med på ekstremistiske miljøer, sier Klungtveit.

Oppløftende

– Det er uansett svært oppløftende med både nye abonnenter, donasjoner og støtteerklæringer i sosiale medier. Motivasjonen er på topp for å fortsette det journalistiske arbeidet. I høst blir naturligvis valgkampen sentral, sier han.

Siden oppstarten i 2016 har Filter Nyheter satt dagsorden i en rekke norske sakskomplekser og stått bak avsløringer av nynazistmiljøer, spredningen av konspirasjonsteorier og hvordan høyreekstreme rekrutterer norsk ungdom på nettet.

Avisa har også avdekket såvel at daværende statsråd Per Sandberg brøt beredskapsregler ved sine Iran-reiser, som at daværende justisminister Tor Mikkel Waras kone motsatte seg PST-overvåking mot sitt hjem.

I fjor var det Filter Nyheter som avslørte at den ytterliggående organsisasjonen Islam Net er i ferd med å erverve en stor eiendom i Oslo, og at en førsteamanuensis ved NTNU står bak en Facebook-konto som har spredd rasistiske memer.

Nye graveprosjekter på gang

Filters journalister arbeider det nå videre med flere nye graveprosjekter.

Ønsker du å støtte dette arbeidet, bli abonnent og få Filter-journalistikken presentert månedlig i et papirmagasin, har kommersiell leder Jon Wang en liten ekstra gulrot akkurat nå:

– Alle som tegner årsabonnement i august får et bærenett med Filter-logo som takk! Med det kan du både frakte med deg badebukse og nistepakke, og samtidig vise at du bidrar til det viktige samfunnsoppdraget Filter Nyheter er med på å oppfylle, sier han.

https://twitter.com/Vigdisol/status/1418158140491812868