Nyhetsbrev 4. august: Hva blir det neste fra diktatoren?

God ettermiddag!

«SELVMORD» RYSTER EUROPA: «Et vaklende diktatur som grenser til tre EU-land og skjøre Ukraina er i en ypperlig posisjon til å eksportere kaos», skriver The Economist, som påpeker at EUs sanksjoner mot Hviterussland etter flykapringen i mai ikke ser ut til å ha stagget Lukasjenko-regimets agressive linje. For hva blir det neste?
    Den hviterussiske dissidenten Vitaly Shisov ble i går funnet hengt i et tre i en park i Kiev etter at han forsvant under en joggetur. Ukrainsk politi etterforsker om det var drap kamuflert som selvmord, Shisovs organisasjon mener den hviterussiske sikkerhetstjenesten står bak, og hendelsen minner om dødsfallet til blant andre dissidenten Oleg Bebenin, som ble funnet hengt i 2010. Shisov drev Det hviterussiske hus i Ukraina, en gruppe som hjelper opposisjonelle i eksil, og hadde nylig giret opp kritikken mot hviterussisk KGB i sosiale medier.
    Nyheten om dødsfallet kom midt i dramaet rundt den hviterussiske OL-utøveren Kristina Timanovskaja, som har endt opp i eksil i Østerrike etter at hun ba japansk politi om beskyttelse da hun ble forsøkt sendt hjem fra Tokyo fordi hun hadde kritisert landslagsledelsen offentlig. 

RYKKER FRAM: Taliban har tatt på seg ansvaret for det flere timer lange angrepet med bomber og skytevåpen like ved den såkalte sikkerhetssonen i Kabul i går, der landets fungerende forsvarsminister var et av målene. (Han overlevde, men flere av sikkerhetsvaktene ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.