Dette nettstedet angriper Sumaya (19) i nye artikler flere ganger hver eneste uke

Nattnytt.com har publisert 11 kritiske artikler mot Sumaya Jirde Ali på få uker. Hun har ikke kommet til orde i noen av dem.

Filter Nyheter har tidligere publisert en stor oversikt over norske nettsteder som etterligner språket og virkemidlene til nyhetsmediene, men uten å følge det etiske regelverket som journalister forplikter seg til.

Forrige gang var nettstedet 24avisen.com med i oversikten, blant annet på bakgrunn av oppdiktede opplysninger, anonyme artikkelforfattere, usynlig eier/redaktør, lenker til useriøse nettsteder, personangrep uten tilsvar, misvisende bildebruk og usikkerhet rundt partipolitiske bindinger. Nettstedet la ned driften i midten av september, men har nå gjenoppstått. Samtidig har to andre nettsider fått økt aktivitet: Nattnytt.com, som i minst ett tilfelle har publisert helt identiske artikler som 24avisen.com, samt 247avisen.com:
  • Nattnytt.com har skrevet mellom to og tre kritiske artikler rettet mot den somaliskfødte samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali (19) hver eneste uke siden 21. september, uten at hun har fått kommet til orde
  • 247avisen.com har sitert Demokratene-politiker Vidar Kleppe i seks ulike artikler bare i oktober, mens ingen andre norske politikere er blitt intervjuet (Filter Nyheter har snakket med Kleppe - les intervjuet nederst i denne saken. Oppdatering: Filter Nyheter har mottatt et brev fra «[email protected]», som er publisert i sin helhet her)
Her er hvorfor du bør være forsiktig med å spre innhold fra Nattnytt.com og 247avisen.com:

Nattnytt

Anonyme artikkelforfattere: De fleste artikle...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.