«Historisk», sier statsviter om tiltalen mot Trumps tidligere valgkampsjef

Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort.

– Dette framstår som første steg i en omfattende etterforskning som kan vare en stund. Hva som er neste steg, vet vi ikke ennå. Men dette er uansett historisk, sier statsviter Are Tågvold Flaten, redaktør på Amerikanskpolitikk.no.

Paul Manafort jobbet for Donald Trumps valgkampstab fra mars til august 2016, de tre siste månedene som leder. Han deltok også i det mye omtalte møte mellom Donald Trump jr. og russiske lobbyister hvor førstnevnte var lovet kompromitterende informasjon om Hillary Clinton og hennes kampanje i fjor sommer. I dag ble han tiltalt for blant annet «konspirasjon mot USA», hvitvasking av penger, skjult arbeid for utenlandske interesser, falske forklaringer og for flere ganger å ha unnlatt å registrere utenlandske bank-kontoer. Kvart over åtte i dag tidlig meldte 68-åringen seg for FBI i Washington. https://twitter.com/CNN/status/924975607443836928 Det er justisdepartementets etterforskning av Trump-kampanjens samrøre med russiske myndigheter som er bakgrunnen for tiltalen. Også den tidligere Trump-medarbeideren Rick Gates, en forretningspartner av Manafort, er tiltalt i saken.

Venter spent på reaksjon

– Det mest interessante å følge med på er hva Trump og hans støttespillere og partifeller gjør nå. Om reaksjonen er å vente på neste steg, eller om det kommer krav om at spesialetterforsker Robert Mueller må gå, og eventuelt hvordan man argumenterer for det, sier Flaten. Trumps første tweet etter tiltalen var nok en anmodning om at etterforskerne heller burde sette hans motstander i presidentvalgkampen under lu...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.