CIA ville ta livet av dykkeglad Castro med eksplosivt skjell

Trumps tidlige julegave til hobbyhistorikere og konspirasjonsteoretikere, offentliggjøringen av mer enn 2800 hemmeligstemplede dokumenter relatert til Kennedy-drapet, er her.

Beklageligvis for sistnevnte målgruppe er det så langt ikke funnet noe som tyder på at det var CIA som sto bak.

Derimot slår Guardian opp at FBI advarte om at noen ville kunne komme til å ta livet av drapsmannen Lee Harvey Oswald og at Sovjetunionen fryktet at en gal general kunne starte 3. verdenskrig i maktvakuumet etter presidenten.

Ellers handler mange av dokumentene om Cuba, og noen av dem gir innblikk i oppfinnsomme forslag for å få has på Fidel Castro:

1. Utlove dusør. USA prutet riktignok ned prisen fra 150 000 til 100 000 da de eksilkubanere ble forespeilet penger for Castros hode. Ifølge flygeblader spredd over Havana var Uncle Sam enda mer gnien - på dem var belønningen bare 2 cent.

2. Gi Castro skitten dykkerdrakt i gave. Amerikanerne visste at den kommunistiske statsministeren elsket å dykke, så de ville gi ham en våtdrakt innsatt med en sopp som gir deg en lammende hudsykdom. OG muligens tuberkulosebakterier i...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.