Antirasistisk senter «mister halve staben» om de ikke finner mer penger

Daglig leder Rune Berglund Steen i Antirasistisk senter.
Det er ikke bare Human Rights Service (HRS) som får penger direkte over statsbudsjettet under posten «tilskudd til drift av nasjonale ressursmiljøer på integreringsfeltet». I år mottar totalt 17 organisasjoner til sammen 28,4 millioner kroner. Blant dem er Antirasistisk senter (ARS). I motsetning til HRS har ikke senteret fått sin støtte kuttet i regjeringens forslag til statsbudsjett for 2019 - også neste år skal det komme 2 175 000 kroner, gitt at budsjettposten ikke endres. Men daglig leder Rune Berglund Steen er likevel bekymret: Tilskuddet over statsbudsjettet har vært uendret i årevis, samtidig som organisasjonen fra januar 2019 mister 2,9 millioner kroner fra tippemidlene. […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.