Kutter 500 000 i statsstøtten til Human Rights Service

Hege Storhaug i HRS.

Stiftelsen Human Rights Service mottok i både 2017 og 2018 en støtte på 1,8 millioner kroner over statsbudsjettet. Det øremerkede tilskuddet til «nasjonale ressursmiljø på integreringsfeltet», der aktører som Norsk organisasjon for asylsøkere og Innvandrernes landsorganisasjon også mottar midler, skal medvirke til at innvandrere og barna deres deltar og får «mer tillit i det norske samfunnet». HRS og Hege Storhaug er imidlertid mer kjent for sin sterkt islamkritiske blogg, der de i fjor høst blant annet oppfordret lesere til å bilder av muslimer på gata. I år blir støtten kuttet med en halv million kroner: Fra en årlig overføring på 1 835 000 kroner, er støtten til HRS nå redusert til 1 335 000. Ingen andre organisasjoner har fått kutt i sin støtte. Organisasjonen Født fri, som arbeider mot tvangsekteskap og kjønnslemlestelse, er ny på lista over tilskuddsmottakere og skal motta fem millioner kroner, ifølge forslaget til statsbudsjett. Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi) foreslo allerede i 2016 at HRS burde miste statsstøtten. Direktoratet har ansvaret for å følge opp de ulike organisasjonene som får penger fra det offentlige for å jobbe med integrering. I rapporten fra direktoratet het det at «HRS har de senere årene hatt en retorikk som av flere blir ansett som fremmedfiendtlig og muslimfiendtlig. En slik retorikk kan skape polarisering og bidra til å svekke tilliten til samfunnet blant deler av innvandrerbefolkningen». Likevel var HRS fortsatt inne som tilskuddsmottaker da forslaget til statsbudsjett for 2018 ble lagt frem i fjor. Daværende innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) forsvarte HRS-støtten i et intervju

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.