9 russiske regimekritikere som neppe ble tilfeldige ofre

I slutten av august ble den profilerte Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj forgiftet av et stoff som etter laboratorietester i Tyskland, Frankrike og Sverige er blitt bekreftet å tilhøre nervegift-gruppen novitsjok. Novitsjok ble utviklet av myndighetene i Sovjetunionen og Russland i en periode fra 1971 til 1993, men Kreml avviser kontant å stå bak forgiftningen av Navalnyj og mener det ikke finnes bevis for at novitsjok er blitt benyttet. Forgiftningen skjedde om bord på et fly på vei fra Tomsk til Moskva. Navalnyj ble først innlagt på et sykehus i Omsk, men etter to dager med internasjonalt press fraktet videre til Charité-sykehuset […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.