Angrepet av innvandrerfiendtlig mobb i Moria: – Jeg tror de er i stand til å drepe

– De begynte å slå bilen med stokker, og kastet steiner så store som tre knyttnever. Én stein kom gjennom bakvinduet og traff nesten tolken vår i hodet. Sjåføren vår ble dratt ut av bilen. Hun var halvveis ute på gata før hun klarte å dra seg inn igjen og tråkke på gassen mens kollegaen hennes i passasjersetet holdt rattet, forteller tyske Romy Bornscheuer (22), en av helsearbeiderne som jobber som frivillig ved en klinikk i Moria. Da meldingene kom om at Moria-leiren sto i brann, kastet hun og kollegaene seg i bilen for å hjelpe migrantene. De ville sette opp en mobil medisinsk klinikk ved leiren. Helsearbeiderne kom seg ikke så langt: De slapp så vidt unna en voldelig mobb av grekere.  Disse mobbene har over tid vært et stort problem for alle som er tilknyttet Moria-leiren på en eller annen måte: Flyktninger, frivillige, journalister. Problemet ser bare ut til å øke i omfang. – Dette er lokale og tilreisende innbyggere som målbevisst jakter på frivillige for å banke dem opp. Flere kjører rundt på mopeder. Da kan de lett gjemme seg bak trær, og plutselig komme frem. De kan dukke opp av ingen ting, mange av dem. De er veldig farlige, sier hun til Filter Nyheter. På vei ut til leiren ble de frivillige møtt av folk som flyktet i motsatt retning. Hundrevis av migranter, som slet med øynene på grunn av brannrøyk og tåregass. De ble nektet å passere av lokalt politi, og bestemte seg for å nærme seg leiren via en annen rute. Plutselig var de omringet av lokale innbyggere fra landsbyen Moria, som ligger et par kilometer unna flyktningleiren. – Sjåføren skrek og prøvde å kjøre videre, det var veldig dramatisk. Den eneste fluktruten vi hadde var mot brannen, for vi var omringet, forteller Bornscheuer. [caption id="attachment_23264" align="alignnone" width="1100"]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.