Arrestert, dynket i maling og nektet å stille til valg: Hvem er mannen Putin er så redd for?

Den 18. mars velger russerne ny president. Vel, ny og ny. Vladimir Putin bekreftet før jul at han tar gjenvalg. Om han vinner i mars - noe vi egentlig kan slå fast allerede - ligger han an til å bli den som lengst har sittet med makta i Kreml siden Josef Stalin (Putin ble første gang president i år 2000, før han ble statsminister i 2008 og deretter president igjen i 2012). Noen velger likevel å utfordre. Siden han tok initiativ til de massive gateprotestene mot myndighetene etter parlamentsvalgfusket i 2011, har den 41 år gamle juristen Aleksej Navalnyj etablert seg som en stadig mer markant korrupsjonsjeger, regimekritiker og opposisjonspolitiker med sterk teft for sosiale medier. [caption id="attachment_2623" align="aligncenter" width="1100"] Aleksej Navalnyj (41).[/caption]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.