Derfor tok russerne til gatene i helga: Det startet med statsministerens raffe joggesko

En video fra tidlig i mars hevder å bevise at den russiske statsministeren Dmitrij Medvedev er korrupt.
Søndag ble mellom 500 og 1000 personer arrestert etter massive demonstrasjoner mot korrupsjon i over 60 russiske byer. Den brede mønstringa mot myndighetene var den største i Russland på fem år, ifølge blant annet Bloomberg. Demonstrantene ble møtt med opprørspoliti, tåregass og massearrestasjoner. Bak protestene sto den profilerte opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj (40) og hans organisasjon Anti-Corruption Foundation. Navalnyj ble selv arrestert i Moskva søndag - noe som ble grundig dokumentert av både presse og publikum. https://twitter.com/Channel4News/status/846062662165385216 I begynnelsen av mars publiserte Navalnyj en omfattende rapport med sterke korrupsjonsanklager mot statsminister Dmitrij Medvedev. Rapporten kom også med en 49 minutter lang video, som i skrivende […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.