Uvanlig dom: 3 oppsiktsvekkende uttalelser fra retten etter klima-aksjoner i Norge

Andreas Kolstø bæres bort av flere politibetjenter under aksjonen foran Klima- og miljødepartementets kontorer. Dette er et at aksjonistenes egne bilder, som blant annet deles i sosiale medier.
Denne uka kom dommene i saken mot 17 klimaaktivister tilknyttet Extinction Rebellion (XR). Organisasjonen bruker sivil ulydighet og pågripelsene som følger av det som sine viktigste virkemidler. Aktivistene hadde i likhet med flere andre medaktivister blitt bøtelagt for å nekte å forholde seg til politiets ordre under i alt tre aksjoner i Oslo i regi av XR på forsommeren. De aksjonerte mot Norges Bank for å få Oljefondet til å selge seg ut av kull, blant annet med å lime hendene fast til inngangen. Noen sperret inngangen til Klima- og miljødepartementet for å få regjeringen til å skjerpe klimapolitikken. En mindre gruppe aksjonerte fra […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.