Bertheussen: Fortalte aldri Wara om svindeldommene fra 1980-tallet

Filter Nyheter avdekket 18. september at Laila Bertheussen har sittet i fengsel og at hun i alt er straffedømt tre ganger – for bedragerier, tyverier og dokumentforfalskning. Hun gikk den gang i terapi for å slutte med bedrageriene. I dag er hun mistenkt av Politiets sikkerhetstjeneste for langt mer alvorlige «svindler» – blant annet for å ha lagd trusselbrev og tagging slik at det framsto som det kom fra farlige personer knyttet til oppstyret rundt det venstreradikale teaterstykket «Ways of seeing». PST mener også å ha nok beviser til at Bertheussen bør tiltales for å ha fingert blant annet brannstiftinger ved justisministerparets bolig mens hun framstilte seg som offer for handlingene. Bertheussen nekter for å ha stått bak. I et Facebook-innlegg torsdag opplyser Bertheussen at hun i løpet av det 25 år lange forholdet med Tor Mikkel Wara aldri fortalte om de tre straffedommene fra 1980-tallet. De kom først for dagen i familien i tiden etter at PST i vinter kom på døra for å pågripe henne og gjøre omfattende ransaking i huset der også statsråden bodde. «Jeg har prøvd å legge dette bak meg og og fortalte aldri dette til TM» (Tor Mikkel, red. anm.), skriver Bertheussen i dag. I så fall kan Wara ha vært uvitende om samboerens fengselsdom og de andre straffesakene mot henne da han ble justisminister i Solberg-regjeringen. Dette samsvarer med opplysninger andre har gitt etter pågripelsen, etter det Filter Nyheter får opplyst.

– Spenningsbehov

Bertheussen var 24 år gammel da hun fikk den siste dommen i 1989 – fem år før hun møtte Wara. I Facebook-innlegget bekrefter hun at lovbruddene ble begått blant annet på jakt etter spenning. «Jeg var ung jente med...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.