Hevder de er en «tenketank» for ulike partier: Bare Frp vil ha noe med HRS å gjøre

Stiftelsen Human Rights Service (HRS), som driver det islamfiendtlige nettstedet Rights.no, har mottatt nær 24,4 millioner kroner i statlige overføringer de siste 14 årene. Søndag skrev Filter Nyheter om hvordan HRS i fjor gikk med et overskudd på nesten én million kroner etter å ha mottatt 1,8 millioner i statsstøtte og over 1,6 millioner i private donasjoner. Siden 2015 har den eneste synlige aktiviteten i stiftelsen vært publisering av innlegg på nettstedet Rights.no. Antirasister har reagert sterkt på tekster med retoriske spørsmål om at Norge er blitt et «sosialkontor og fødestue for utlendinger» og teorier om at «befolkningen skiftes ut til glede for eliten», samtidig som HRS har fått penger for å være et «ressursmiljø på integreringsfeltet». For å få pengene har HRS måtte sende inn årlige virksomhetsplaner til Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi). I flere av planene heter det at HRS er en «politisk tenketank» som bistår ulike politiske partier: «Som politisk tenketank kontaktes vi jevnlig av politikere som ønsker bistand, innspill eller vår vurdering av politiske idéer og tiltak. Dette arbeidet vil vi fortsatt prioritere, men ikke publisere. Nettopp at vi ikke offentliggjør slikt arbeid tilsier at vi kontaktes jevnlig av ulike politiske partier og representanter, som vi setter stor pris på». Men når Filter Nyheter kontakter samtlige av de politiske partiene på Stortinget, er det bare ett som bekrefter å pleie kontakt med Human Rights Service: Fremskrittspartiet. [caption id="attachment_9056" align="alignnone" width="1100"] Fra HRS' virksomhetsplan for 2019.[/caption]

Kilder: - Bis...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.