HRS nær millionoverskudd i fjor – nå får de trolig statsstøtte igjen

Daglig leder Rita Karlsen og informasjonsleder Hege Storhaug i Human Rights Service.

De siste ukene har flere politikere nok en gang tatt til orde for at stiftelsen Human Rights Service, som driver det islamfiendtlige nettstedet Rights.no, bør miste hele millionstøtten over statsbudsjettet. I fjor brøt det ut full krangel da kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) kuttet 500 000 av overføringen på 1,8 millioner til stiftelsen. Etter sterke reaksjoner fra Frp-profiler som Sylvi Listhaug og Siv Jensen, endte det hele med at HRS ble kompensert ved en ekstrabevilgning på 500 000 kroner (mot at en rekke andre organisasjoner også fikk økte tilskudd). Da revidert nasjonalbudsjett ble lagt frem i vår, ble HRS-tilskuddet på 1,3 millioner flyttet fra Kunnskapsdepartementet til det Frp-styrte Justisdepartementet, der det havnet i en post for «Overføringer til private». Også i år har pengene til HRS vært tema i budsjettforhandlingene mellom regjeringspartiene. Men etter det Filter Nyheter får opplyst fra kilder i regjeringspartiene, er det stor sjanse for at HRS kan få videreført støtten på 1,3 millioner i statsbudsjettet for 2020. Flere av politikerne vi har snakket med beskriver det som en «kamp som ble tatt i fjor», der det er ventet at kritikerne i Høyre og Venstre nå innfinner seg med at «Frp vant». Skulle det skje, vil HRS i løpet av 2020 ha mottatt totalt 25,6 millioner kroner i statlige overføringer siden 2005.

...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.