Tre nynazister dømt for hakekors-bannere i Kristiansand på invasjonsdagen

Øverste leder for den norske delen av «Den nordiske motstandsbevegelsen» (DNM) , Tommy Olsen (41), er sammen med to andre organiserte nynazister, Ronny Bårdsen (37) og Jan-Christopher Pedersen (37), dømt for hatefulle ytringer, etter den såkalte rasismeparagrafen (straffeloven § 185). De to førsnevnte er dømt til bøter på 12 000 kroner, Pedersen 6000 kroner, framgår det i dommen fra Kristiansand tingrett tirsdag. (Differansen skyldes utmåling i en tidligere straffesak for sistnevnte - bøtene er i tråd med aktors påstand). I dommen framgår det at retten mener de hatefulle ytringene er så alvorlige at utgangspunktet er betinget fengsel i tillegg til en bot, men den […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.