Mandag tok bystyrepolitiker for Fremskrittspartiet i Trondheim, Mats Ramo, et kraftig oppgjør med sin egen partiledelse for hvordan de har håndtert varslingssaker om seksuell trakassering, deriblant flere konkrete saker mot et sentralt FpU-medlem som nylig ble behandlet i organisasjonsutvalget.

I avisinnlegget påstår han også at

  • Partiledelsen snakket usant om Birkedal-saken (i 2011) og var mer opptatt av å dekke over enn å komme til bunns i den
  • Ulf Leirstein-saken viser at varsel ble ignorert og at partiledelsen «fikk akutt Alzheimer» da saken ble avslørt
  • Nasjonal tillitsvalgt med varsler mot seg «fikk fortsette å turnere landet rundt og møte ungdommer mens behandlingen av saken pågikk»
  • At det ikke er trygt for unge jenter å delta på partiarrangementer så lenge «Njåstad og hans kumpaner» styrer over etiske spørsmål

- Frps håndtering av disse sakene er en skandale. Varslere blir ikke ivaretatt. Den nasjonale tillitsvalgte får fortsette i sine verv, til tross for overveldende bevis, sier Ramo til Adresseavisen, som også tar til orde for at leder av organisasjonsutvalget i Frp, Helge André Njåstad, må ga av.

Til Filter Nyheter sier Ramo at han ikke er blitt kontaktet av partiledelsen direkte etter utspillet, men at han likevel har fått telefoner fra «folk som står over meg på rangstigen»: