Internt opprør etter #metoo-sak mot FpUs nestleder: – Tør ikke å slå ned på sextrakassering

Fylkesformann Martin Jonsterhaug og økonomiansvarlig Ingeborg Bjørnevik i Hordaland FpU.

Det koker internt i Fremskrittspartiet etter at bystyrepolitiker Mats Ramo i Trondheim mandag tok et knallhardt oppgjør med egen partiledelse over hele forsiden av Adresseavisen. Bakgrunnen for oppgjøret var organisasjonsutvalgets behandling av flere #metoo-varsler mot FpUs nestleder Kristian Eilertsen, som til tross for å ha brutt partiets etiske retningslinjer får fortsette i sine verv. – Frps håndtering av disse sakene er en skandale. Varslere blir ikke ivaretatt. Den nasjonale tillitsvalgte får fortsette i sine verv, til tross for overveldende bevis, sa Mats Ramo, som også kritiserte sin partileder Siv Jensen direkte for hennes generelle håndtering av varsler om seksuell trakassering. Etter utspillet sa Ramo til Filter Nyheter at partimedlemmer med høyere stilling enn ham selv hadde tatt kontakt for å be ham om «å ikke lage mer bråk i pressen». Den oppfordringen vil ikke fylkesleder Martin Jonsterhaug i Hordaland FpU følge. - Dette handler om å vise at vi er bekymret etter at partiapparatet i gjentatte enkeltsaker ikke evner å ta seksuell trakassering på alvor. Vi tar avstand fra håndteringen sentralt, sier Jonsterhaug til Filter Nyheter i dag.

- Tør ikke slå ned på seksuell trakassering

Sammen med Ingeborg Bjørnevik, som tidligere har vært formann i Trondheim FpU og nå er økonomiansvarlig i Hordaland, forfattet han tirsdag et «opprop mot håndteringen av varslersaker internt i Frp». Der stiller de seg bak Mats Ramos kritikk av partiledelsen og skriver at
  • «Det har for lenge vært en kultur for at så lenge man er ansett for å være et såkalt politisk talent så er det fritt frem til å bryte retningslinjer uten reelle konsekvenser. Det må det nå bli en slutt på»
  • «De...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.