«FRP ER IKKE TRYGT FOR EN 17-ÅRIG JENTE», sier partiets bystyrepolitiker Mats Ramo på forsida av Adresseavisen i dag. Frp-eren mener behandlingen av varslere og saker om seksuell trakassering i Fremskrittspartiet er «en skandale» og krever at Helge Andre Njåstad  må gå av som leder for organisasjonsutvalget i partiet.
Avisinnlegget kritiserer også Siv Jensen direkte. Det ble utløst av at en mann som i dag har posisjoner i Frp og FpU bare får en skriftlig advarsel fra partiet etter flere #metoo-varsler, til tross for at utvalget konstaterte brudd på partiets etiske regelverk og regner saken som alvorlig. Varslerne fikk ikke vite hva reaksjonen besto i. En del av saken handlet om at mannen som 18-åring, mens han hadde lederverv, gjentatte ganger sendte en 14 år gammel jente meldinger der han spurte om sex, ifølge NRK. – Forholdene ligger tilbake i tid, og det har vært en atferdsendring, sa Njåstad da han ble grillet om saken på Politisk kvarter i morges.
– Hvis en far ringer meg og spør meg om det er trygt å sende sin 17-år gamle datter til et partiarrangement, må jeg si det som er sant: Nei, det er det ikke lenger. Alle andre parti har tatt et oppgjør med seksuell trakassering. Men ikke Frp, sier Ramo til Adresseavisen.

Vil du heller få vår nyhetsoppdatering rett i innboksen? Meld deg på her!

Du kan også få vårt nyhetsbrev rett i din Messenger-app! Trykk her og klikk på «Get started».

KATASTROFAL SVIKT I BIOLOGISK MANGFOLD: Både matvaresikkerhet og vannforsyning undergraves i dag så raskt av menneskers naturødeleggelser at vi må snakke om konsekvensene på lik linje som for klimaendringeneadvarer ekspertene bak gigantrapporten for FNs naturpanel som ble publisert fredag.  550 forskere har samlet de siste fire årenes rapporter om massedøden av levende arter på jorda og langs kysten. Du har kanskje hørt uttrykket «den sjette utryddelsen» om den raske nedgangen i biologisk mangfold. Det skyldes overforbruk, forurensing, innføring av fremmede arter, klimaendringer og rovdrift på naturressursene. Et av de mest skremmende funnene er at folk i Sørøst-Asia trolig har tømt kysten for fisk om 20 år om rovfisket fortsetter som nå. — Dette handler om vår egen overlevelse. Vi må agere for å stanse og reversere utnyttelsen av naturen som ikke er bærekraftig eller risikere både framtiden vi ønsker og livene vi lever i dag, sier sjefsforsker Robert Watson. Rapporten lister også opp ting som tross alt går bra: Afrika lykkes for eksempel med å øke artsmangfold i naturreservater.