UNOPS-skandalen: Norges tidligere ambassadør fikk skyhøye honorarer for å være Faremos «speider» i FN

I helgen avdekket New York Times at FN-byrået UNOPS har gitt over 60 millioner dollar i lån og tilskudd til samme britiske forretningsfamilie. FN mener nå at flere titalls millioner av midlene er misligholdt. Skandale-investeringene skjedde under ledelse av tidligere forsvars- og justisminister Grete Faremo, som ble innsatt som toppsjef for FN-kontoret i august 2014. Faremo har selv beskrevet at det var hun som sto i bresjen for å drive UNOPS som en forretning og satte folk som «visste hvordan man tok smart risiko» i viktige stillinger. Som resultat av avsløringene, skal Faremo lørdag ha blitt bedt av FNs generalsekretær […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.