Nynazistisk terror i USA: 10 skutt og drept – 18-åring jaktet på tilfeldige svarte ofre

President Joe Biden beskrev i natt lørdagens massedrap i Buffalo i delstaten New York som terrorisme og rasistisk motivert hatkriminalitet.

Ti mennesker ble skutt og drept i angrepet, mens ytterligere tre personer ble skadd. 11 av de 13 ofrene ved supermarkedet Tops var svarte, ifølge politiet.

Gjerningsmannen, 18 år gamle Payton Gendron, ble pågrepet på stedet, iført skuddsikker vest, hjelm og uniformslignende klær. På geværene han ble tatt med hadde han skrevet rasistiske og høyreekstreme referanser, blant dem en henvisning til et kjent nynazist-slagord.

Video fra et kamera montert på hjelmen til terroristen ble strømmet i sanntid på den populære direktesendingstjenesten Twitch.

18-åringen er fra delstaten, men var bosatt mer enn 30 mil unna Buffalo. Åstedet ble etter alt å dømme valgt ut basert på befolkningsstatistikk der ekstremisten mente å ha funnet stedet med høyest prosentandel svarte beboere innenfor kjøreavstand.

https://twitter.com/CBSNews/status/1525679903840120833?s=20&t=YMkX7Tysn7zELPRRqfvqkw

Antatt manifest: Akselerasjonisme, konspirasjonsteorier om «befolkningsutskiftning», jødehat og Breivik-referanser

Omtrent samtidig som nyheten om angrepet kom, ble et rundt 180 sider langt dokument som utgir seg for å v...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.