Erdoğan: «Kan ikke støtte Finland og Sveriges Nato-medlemsskap»

STØTTER IKKE NATO-UTVIDELSE I NORDEN: Tyrkias president Recep Tayyip Erdoğan sier i dag at det er umulig for landet å støtte Sverige og Finlands inntreden i Nato, fordi landet ikke vil gjenta «feilen» da Hellas ble medlem i 1952 (sammen med Tyrkia selv) – og fordi de nordiske landene ifølge ham huser terroristorganisasjoner, angivelig med tanke på at Sverige har innvilget asyl til ledere av den kurdiske frigjøringsorganisasjonen PKK. Det melder Reuters. Finland og Sveriges utenriksministere vil diskutere saken med sin tyrkiske motpart i morgen. Siden utvidelser av forsvarsalliansen må vedtas enstemmig av medlemslandene, betyr Erdoğans holdning i verste fall at Istanbul […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.