Sylvi Listhaug ville ikke ha reist til Kabul «akkurat nå»

41 prosent av respondentene i en ny meningsmåling fra Amnesty og Respons analyse er «enig» i at «ingen afghanske flyktninger bør returneres før sikkerheten blir bedre i Afghanistan». 28 prosent har ingen sterk mening og klassifiseres som «nøytrale», mens 22 prosent er uenig i utsagnet, skriver Klassekampen i dag.

Generalsekretær John Peder Egenæs i Amnesty Norge mener politikere «bør merke seg disse tallene»: - Det er liten støtte i befolkningen for å returnere flyktninger til et land i krig, sier han til avisa. Samtidig sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug til Dagbladet at hun «ville ikke reist til Kabul akkurat nå. Det er viktig å forstå at sikkerhetssituasjonen er annerledes ut fra hvem du er og hvilken tilknytning du har». UD fraråder nordmenn å reise til Afghanistan dersom det ikke er strengt nødvendig. – Som afghaner har du et helt annet utgangspunkt. Da er det ikke nødvendigvis like farlig. Dette vurderes individuelt, sier imidlertid Listhaug. Rødt...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.