For halvannen uke siden fikk hun ros for å ta et etterlengtet oppgjør med ekstremisme, trusler og hat i den offentlige debatten.

I dette intervjuet med Filter Nyheter er innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) tilbake fra én ukes USA-ferie for å forklare...

  • ... hva hun egentlig mener med begrepet «ytterliggående krefter» (der hun tar avstand fra både nynazister og radikale muslimer, men også feminister som «skjønnmaler» problemer i innvandrermiljøene)
  • ... sitt syn på Human Rights Service og Hege Storhaugs mye omtalte «ta-bilde-av-en-muslim»-stunt for å dokumentere islam i Norge (der hun sier at det trengs bedre virkemidler enn bare bilder)
  • ... og hva hun vil gjøre med barnefattigdommen på innvandrertette Grønland i Oslo (der hun i hovedsak snakker om å styrke politiet)

Nynazister, radikale muslimer - og feminister

Det var i sin tale under regjeringens integreringskonferanse før høstferien at Listhaug tok til orde for «en felles front for å bekjempe rasisme og ekstreme holdninger uansett hvilke miljøer den har sitt utspring i», samt å «bekjempe alle ytterliggående krefter og slutte med drittslengingen i kommentarfeltene».