Stort intervju: • «Feministene på venstresida» • Rasistiske Listhaug-fans • Human Rights Service

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) i Justis- og beredskapsdepartementet mandag denne uken.

For halvannen uke siden fikk hun ros for å ta et etterlengtet oppgjør med ekstremisme, trusler og hat i den offentlige debatten. I dette intervjuet med Filter Nyheter er innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) tilbake fra én ukes USA-ferie for å forklare...

  • ... hva hun egentlig mener med begrepet «ytterliggående krefter» (der hun tar avstand fra både nynazister og radikale muslimer, men også feminister som «skjønnmaler» problemer i innvandrermiljøene)
  • ... sitt syn på Human Rights Service og Hege Storhaugs mye omtalte «ta-bilde-av-en-muslim»-stunt for å dokumentere islam i Norge (der hun sier at det trengs bedre virkemidler enn bare bilder)
  • ... og hva hun vil gjøre med barnefattigdommen på innvandrertette Grønland i Oslo (der hun i hovedsak snakker om å styrke politiet)

Nynazister, radikale muslimer - og feminister

Det var i sin tale under regjeringens integreringskonferanse før høstferien at Listhaug tok til orde for «en felles front for å bekjempe rasisme og ekstreme holdninger uansett hvilke miljøer den har sitt utspring i», samt å «bekjempe alle ytterliggående krefter og slutte med drittslengingen i kommentarfeltene». Talen fikk ros fra både Aftenposten, Linda Noor i tenketanken Minotenk og Shoaib Sultan i Antirasistisk senter. Når Filter Nyheter spør Listhaug hvorfor det var viktig for henne å ta et oppgjør med «ytterliggående krefter» nå, svarer hun følgende: - Fordi det er en veldig opphetet debatt med mange beskyldninger på kryss og tvers. Uansett hvilken holdning man har til innvandrings- og integreringsspørsmål,...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.