Arbeiderpartiets nye asylpolitikk: Dette betyr de 6 viktigste punktene

 «En mer rettferdig asylordning – fra asylsøknader ved grensen til varige løsninger i regionen og flere kvoteflyktninger». Det var Arbeiderpartiets egen oppsummering da Masud Gharahkhani onsdag la fram innstillingen om asylpolitikk fra et enstemmig migrasjonsutvalg, der alle fløyer av partiet var representert. [caption id="attachment_3965" align="alignnone" width="699"] Utvalgsleder Masud Gharakani la onsdag fram forslagene om asylpolitikk. I oktober kommer Ap-politikernes integrerings-pakke.[/caption] Men la oss se nærmere på de viktigste delene av pakken  (For ordens skyld: overskriftene er ikke Arbeiderpartiets, men vår forståelse av forslagene.)

1) Forhåndsbestemt antall asylsøkere+flyktninger til Norge per år, inkludert familiegjenforening

Ap-politikerne vil sette et årlig tak for summen av både asylankomster, familiegjenforening og kvoteflyktninger (Færre asylsøkere = flere kvoteflyktninger innenfor denne totalen). Gharahkhani sier til Filter Nyheter at tallet bør ligge fast så lenge som mulig, og at et utgangspunkt kan være en stortingsperiode, altså at den årlige totalen ikke justeres på fire år. Men ingen i Ap vil per i dag snakke om hvilken størrelsesorden dette tallet kan ha.«Det ville vært useriøst», var talepunktet fra utvalget hver gang noen spurte på onsdag. Tallet skal bli fastsatt i forhandlinger mellom staten og KS (tidl. Kommunenes Sentralforbund) etter å ha spurt kommunene om hvor mange de mener de kan bosette – og etter vurderinger om «hva som er velferdssamfunnets bærekraft» og den internasjonale situasjonen, ifølge utvalgslederen. – Vi skal komme fram til det antallet ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.