Slik fungerer lobbyregistrene Stortinget nekter å innføre

Montasje: Utsnitt av det kanadiske lobbyregisteret / Stortinget. Foto: Dmitry Valberg.
Torsdag 19. mai sa flertallet i Stortingets presidentskap nei til et forslag om å utrede ulike modeller for et lobbyregister – en ordning for å registrere dem som forsøker å påvirke Stortinget og regjeringen i saker som er til behandling. «Flertallet mener det samlet sett er betydelig åpenhet omkring det påvirkningsarbeidet som skjer i tilknytning til både regjeringens og Stortingets arbeid», begrunner representantene i sin innstilling. Representantene som gikk imot forslaget er fra Arbeiderpartiet, Høyre, Fremskrittspartiet og Senterpartiet. Dermed er det ikke flertall for forslaget når det skal behandles i Stortinget 2. juni. Forslaget om lobbyregister ble stilt fra Venstre […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.