Anerkjenner klimaendringer men er skeptiske til klimatiltak

I FORRIGE UKE HOLDT Stuart Kirk, sjef for bærekraftige investeringer i storbanken HSBC, et foredrag med tittelen: «Why investors need not to worry about climate risk». Kirk slutter seg dermed til en gruppe mennesker med både makt og en plass i det offentlige ordskiftet som ikke er klimafornektere, men skeptiske til både klimatiltak og klimaeffekter. Er det hold i det de sier? Mer om det i ukas hovedsak, men først:

UKAS RUNDE

  • WWF Norge oppfordrer til å la være å slå plenen. «Når du lar plenen stå, er du med på å gjøre jorda litt villere, og det vil snart komme massevis av hvitkløver, løvetann, svever, veronika, engkarse og andre planter. Disse vil tiltrekke seg insekter, som humler og andre villbier, sommerfugler og blomsterfluer», heter det. På nettsidene deres kan du være med på kampanjen «Gjør Norges hager villere» ved å registrere plenen din. Flere insekter har blomsterenger som viktig habitat og mange er nå på rødlista. Blant annet 30 prosent av villbier og 20 prosent av sommerfugler. 
  • I en kronikk i The New York Times advarer nobelprisvinner Paul Krugman mot å lytte til økonomer som undervurderer konsekvensene av klimaendringer. «I think of our response to changing climate as being like a rubber band that can be stretched a long way until it suddenly snaps», skriver han.
  • Klimajournalist David Wallace-Wells mener den globale skjevheten i vaksinefordeling er en smakebit på hvordan vi vil håndtere klimaendringer. «The humanitarian gains of a global vaccination effort would have been incalculable and stil...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.