Texas-skyter kjøpte automatgevær på 18-årsdagen

EN NASJON I SORG: Familiene til ofre for skoleskytingen i Texas i natt har begynt å offentliggjøre deres identitet. Åtte år gamle Uziyah Garcia beskrives av bestefaren som «den fineste ungen jeg noensinne har møtt», kjapp på labben og med et godt ballkast. Xavier Javier Lopez, som ble ti, beskrives av et søskenbarn som «sprudlende», og en som elsket å danse med moren og brødrene sine. Faren til Amerie Jo Garza, også ti, minner om at en ikke kan ta tiden med barna for gitt: «Klem familien din og fortell dem at du elsker dem» Foreldre til elever som overlevde massakren forteller om dypt traumatiserte barn, skriver The Guardian

I alt 19 barneskoleelever og to lærere på Rudd Elementary School i Uvalde i Texas ble drept av den 18 år gamle gjerningsmannen, som ifølge USA Today kjøpte to automatgevær lovlig over disk samme dag han fylte 18. Han var hjemmehørende i det samme skoledistriktet og skjøt og skadet sin egen bestemor før han kjørte bil til barneskolen. Han skal også ha skadet minst en politimann mens han barrikaderte seg på skolen, før han selv ble skutt og drept av politiet. 

I en kort tale etter hendelsene gikk president Joe Biden ut mot våpenindustrien: «Fabrikantene har de siste to tiårene aggressivt markedsført automatvåpen, som gir den største profitten. For Guds skyld, når skal vi få motet til å reise oss mot denne industrien». Sterkt var også innlegget til senatoren Chris Murphy fra Connecticut, s...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.