Slaget om Donbas: Russland angriper langs 480 kilometer lang front

ANGRIPER LANGS BRED FRONT: Ukraina sier det angripes langs hele den 480 kilometer lange frontlinjen i Donbas-regionen etter at den nye, «konsentrerte» russiske offensiven startet i går. I Luhansk-området, der det har vært harde gatekamper, er innbyggere i flere av de østligste byene oppfordret til å evakuere. Generalstaben sier blokaden og ​​artilleribeskytingen av Mariupol fortsetter og at flere byer rammes av missilangrep.

Den russiske Kreml-styrte tabloidavisen Komsomolskaja Pravda sammenligner slaget om Donbas med et av de viktigste enkeltslagene under 2. verdenskrig; slaget om Kursk i 1943, skriver Aftenposten. Målet for krigføringen skal være en «fullstendig frigjøring» av områdene Russland kaller «utbryterrepublikker». En talsmann for presidenten sier til BBC News at offensiven likevel kan slås tilbake dersom ukrainske styrker får tilgang på de riktige våpentypene, særlig artillerisystemer, tanks og pansrede kjøretøy.

Heller ikke den amerikanske tanketanken The Institute for the Study of War levner russerne noen sjanse for seier på walkover: Styrkene har ikke hatt tid til å regruppere seg i tilstrekkelig grad, og enheter som tidligere er påført tap i kampene rundt Kyiv er ikke integrert godt nok i den nye settingen, mener analytikene.


DEN RUSSISKE UTENRIKSMINISTEREN Sergei Lavrov skal i et indisk tv-intervju ha

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.