Slaget om Donbas: Russland angriper langs 480 kilometer lang front

ANGRIPER LANGS BRED FRONT: Ukraina sier det angripes langs hele den 480 kilometer lange frontlinjen i Donbas-regionen etter at den nye, «konsentrerte» russiske offensiven startet i går. I Luhansk-området, der det har vært harde gatekamper, er innbyggere i flere av de østligste byene oppfordret til å evakuere. Generalstaben sier blokaden og ​​artilleribeskytingen av Mariupol fortsetter og at flere byer rammes av missilangrep.Den russiske Kreml-styrte tabloidavisen Komsomolskaja Pravda sammenligner slaget om Donbas med et av de viktigste enkeltslagene under 2. verdenskrig; slaget om Kursk i 1943, skriver Aftenposten. Målet for krigføringen skal være en «fullstendig frigjøring» av områdene Russland kaller «utbryterrepublikker». […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.