Falske faktasjekker: Slik «avkreftes» bildene fra Butsja og Kramatorsk i russisk tv

Det russiske tv-programmet «Antifake» hevder bildene fra Butsja er falske.

«Falskt» skrev Kreml-kontrollerte russiske medier med store røde bokstaver da Boris Johnson talte til det russiske folk på deres eget språk.

Storbritannias statsminister ble «faktasjekket» i en tale der han oppfordret russere til å skaffe seg pålitelig informasjon om krigen i Ukraina.

– Hele skjermen har «falskt»-grafikken lagt på toppen. Når den gjengse russer ser dette, tenker de bare at det som blir sagt ikke kan være sant. At han lyver, sier Francis Scarr, medieanalytiker i BBC Monitoring, til Filter Nyheter.

27-åringen fra Storbritannia har bodd i Moskva i over tre år og overvåker hva som blir sagt på russisk tv. Den 4. mars ble han kalt hjem av BBC av sikkerhetshensyn etter innføringen av Russlands nye medielov.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.