Skrøt av business class, gullkort og over 100 flyturer i året – rett før refs fra FNs revisor

Erik Solheim ble intervjuet av Flysmart24.no om entusiasmen for flyreiser like før

Denne uka ble det kjent gjennom Aftenposten at FNs interne tilsynsorgan (OIOS) har gitt Erik Solheim kraftig kritikk i en rapport om reisevirksomheten ved FNs miljøprogram (UNEP), der han er øverste sjef. Etter at Solheim brukte 4,1 millioner kroner fordelt på 529 reisedøgn, fastslår FN-revisorene at Solheim tar for lite hensyn til regelverket, budsjettet – og miljøet. Tilsynsorganet ber om at Solheim betaler tilbake deler av pengene han har brukt. Noen av funnene i rapporten er manglende dokumentasjon rundt turer Solheim har hatt til Oslo og Paris, registrert som «bilaterale møter» selv om det var helg eller juleferie. Ved to anledninger skal han også ha oppgradert reiser til et dyrere flyselskap, en samlet ekstrautgift på nesten 60 000 kroner. «Ledelsen har ikke innført retningslinjer, rutiner eller incentiver for ansatte for å kontrollere reisevirksomheten deres og dermed også karbonutslippet», heter det i rapportutkastet om hvordan det står til nedover i organisasjonen, ifølge Aftenposten. – Vi har svart og tilbakevist mange feil i dette utkastet. På basis av vårt svar vil revisorene komme tilbake med et nytt utkast, skrev Solheim til Aftenposten på onsdag. Revisorrapporten setter Solheims uttalelser fra en måned tilbake, i et nytt lys. Ingen kan nemlig beskylde miljøsjefen for å ha lagt skjul på at han er veldig, veldig glad i flyreiser – og i å sitte blant de fremste passasjerene. Det var den norske reise-nettavisen Flysmart24 som 16. august publiserte et langt intervju med Solheim om den tidligere SV-miljøministerens flyinteresse. Det som skapte mest oppmerksomhet den gang, var at miljøtoppen uttalte at nordmenn ikke burd...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.