Utnevnelsen av en høyesterettsdommer i høst er en av de aller viktigste hendelsene i Donald Trumps presidentskap, fordi den setter preg på amerikansk politikk og jus flere tiår etter at han har gått av. For mange republikanske velgere er høyesterettsutnevnelsene i konservativ favør en så viktig og langsiktig seier at de tilgir Trump alt annet av uspiselig oppførsel og mislykket politikk.  Dette har også stor betydning i mellomvalget i november i år.

Nå er Trumps utvalgte dommerkandidat, Brett Kavanaugh (53), i alvorlig trøbbel – bare et par uker før det var ventet at det republikanske flertallet i Senatet skulle sikre ham embetet livet ut.

Etter at det fredag ble kjent at en av Demokratenes senatorer hadde mottatt et brev fra en kvinne om Kavanugh og seksuell trakassering på 1980-tallet, trodde de fleste politikerne at kvinnen ville forbli anonym. Samtidig publiserte Det hvite hus et brev signert av 65 kvinner som angivelig kjente Kavanaugh da han gikk på high school og går god for at han oppførte seg bra den gang.