Seks ting å vite om den historiske Trump-tiltalen

SO SAD! Trump går altså inn i 2024-valgkampen med minst én strafferettslig tiltale mot seg. (Og som mistenkt i mer alvorlige etterforskninger som ennå er uavklart). Kjapt oppsummert:

 • Klokka 01.15 i natt norsk tid ble det offisielt: «This evening we contacted Mr. Trump’s attorney to coordinate his surrender to the Manhattan D.A.’s office for arraignment on a Supreme Court indictment, which remains under seal», het det i uttalelsen fra statsadvokat Alvin Bragg.
 • Ifølge Trumps advokater vil han trolig få tiltalen forkynt på tirsdag. Vanlig prosedyre vil være å pågripe ham ved ankomst før han blir ført til det aktuelle rettslokalet på Manhattan. (Ironisk nok eskortert også av Secret Service-livvaktene han er tildelt som eks-president).
 • Ingen (utenom statsadvokaten/storjuryen) kjenner ennå innholdet i tiltalen eller hvilke straffebud den gjelder, men ifølge lekkasjer til New York Times og CNN ser det ut til å dreie seg om rundt 30 tiltalepunkter. (Antallet påståtte lovbrudd sier ikke noe om sannsynligheten for å bli dømt – mange punkter kan hvile på ett premiss).
 • Fortsette å lese (gratis)

  Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

  Harald S. Klungtveit
  Redaktør

  Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.