Dette overser forfatteroppropet for klima

ONSDAG PUBLISERTE 159 forfattere et opprop i Aftenposten der de krever stans i norsk oljeleting. Kronikken har flere gode poenger, men hopper bukk over et helt grunnleggende dilemma. Mer om det i ukas hovedsak, men først:

UKAS RUNDE

 • Biden-administrasjonen har utlyst oljelisenser i et område av Mexicogulfen på størrelse med Italia. Det skriver The Guardian. Onsdag ble det klart at 32 oljeselskaper til sammen hadde budt 309,7 millioner dollar for drillelisenser. 
 • Catalonia i Spania er inne i sin verste tørke siden målinger begynte. Det skriver NRK. Sau-reservoaret som leverer vann til Barcelona har en fyllingsgrad på 9 prosent, og nå ventes strenge restriksjoner på bruken av vann.
 • Direktør i Norsk Kjernekraft, Jonny Hesthammer, mener «fornybart» er et utdatert begrep. Det skriver Energiwatch. «Det gir mer mening å snakke om nullutslippsteknologier eller lavkarbon», sier han. Norsk Kjernekraft har denne uken formelt søkt om medlemskap i Fornybar Norge.
 • Staten lyste på onsdag ut området

  Bli abonnent for å lese videre

  Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

  Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

  Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.