Seks tall som sier sitt om størrelsen på de australske skogbrannene

I året vi har lagt bak oss fikk skogbranner i California og Amazonas stor oppmerksomhet. På tampen av året var det fra Australia vi fikk fryktelige bilder av flammehav som sluker alt fra krattskog til hele byer. Skogbrannsesongen i Australia gjør jevnlig stor skade, men årets branner kommer etter tre år med usedvanlig høye sommertemperaturer og tørke, og er dermed blitt særlig omfangsrike. Her er noen tall som sier sitt om størrelsen på katastrofen: 44 000 Antall kvadratkilometer som er svidd av i Australia siden årets skogbrannsesong startet i september, fordelt på rundt 100 branner i delstatene Victoria, Queensland, South Australia […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.