Seks tall som sier sitt om størrelsen på de australske skogbrannene

I året vi har lagt bak oss fikk skogbranner i California og Amazonas stor oppmerksomhet. På tampen av året var det fra Australia vi fikk fryktelige bilder av flammehav som sluker alt fra krattskog til hele byer. Skogbrannsesongen i Australia gjør jevnlig stor skade, men årets branner kommer etter tre år med usedvanlig høye sommertemperaturer og tørke, og er dermed blitt særlig omfangsrike. Her er noen tall som sier sitt om størrelsen på katastrofen:

44 000

Antall kvadratkilometer som er svidd av i Australia siden årets skogbrannsesong startet i september, fordelt på rundt 100 branner i delstatene Victoria, Queensland, South Australia og New South Wales, og med sistnevnte hardest rammet. Totalt er det brente arealet større enn Danmark (unntatt Grønland) eller Trøndelag fylke. Hvis det hadde en kvadratisk form og var sentrert om Oslo hadde det strukket seg fra Åmål i øst til Porsgrunn i vest, og nesten helt til Hamar i nord. I siste oppdatering fra CNN er det totale brannskadde arealet oppgitt til hele 59 000 kvadratkilometer. Til sammenlikning spredte de mye omtalte brannene i Amazonas-regnskogen i fjor over et område på cirka 9000 kvadratkilometer.

60 000

Så mange mennesker kan bli evakuert fra sine hjem på grunn av brann eller brannfare. Torsdag var det fortsatt ov...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.