Derfor har de ikke tillit til NAV-granskerne – dette er saken

Finn Arnesen, Jens Edvin Skoghøy og Anniken Hauglie.
Det er den største politiske skandalen i nyere tid: Basert på feil tolkning av EØS-regelverket, er flere titalls nordmenn uskyldig dømt for trygdesvindel etter å ha oppholdt seg i utlandet mens de mottok ytelser fra NAV. Nær 2400 er blitt bedt om betale tilbake penger de rettmessig hadde krav på. Hvordan kunne det egentlig skje – og hvorfor ble ikke feilen oppdaget tidligere? Det spørsmålet har også regjeringen stilt seg. I november nedsatte arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) et uavhengig granskningsutvalg. Utvalgets syv medlemmer skal gjennomgå både NAVs, domstolenes og departementets rolle i saken. Men så langt har de ikke fått […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.