Nyhetsbrev torsdag 2. januar: Derfor ble USAs ambassade stormet + katastrofebrannen i Australia forklart

Dette nyhetsbrevet kan du enkelt få rett i innboksen din, gratis og reklamefritt! INVASJON PÅ DØRMATTA: «Seksten år etter at USA invaderte Irak i håp om å innsette en vennligsinnet regjering, klarer landet knapt å holde sin egen ambassade trygg», påpeker The Economist etter at den amerikanske ambassaden i Bagdad nyttårsaften ble stormet av bråkmakere med brannbomber som er tilknyttet den Iran-støttede sjiamilitsen Kataib Hizbollah. Ambassadeansatte ble sittende i bomberom mens tusenvis av pro-iranske demonstranter ropte «død over Amerika», og President Trump sendte i går over hundre nye soldater for å sikre ambassadekomplekset. (Selve demonstrasjonen ble oppløst etter nesten to hele dager, på ordre fra militslederne.) […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.