Se videoene: Her peprer de politiet med snøballer – over 3500 arrestert etter protester mot Putin

Hvor mange som faktisk demonstrerte til inntekt for den fengslede dissidenten Aleksej Navalnyj (44) i over 100 russiske byer lørdag, er ikke overraskende omstridt: Der russisk politi har meldt om 4000, anslår nyhetsbyrået Reuters at minst 40 000 hadde tatt til gatene. Vises ikke videoene i denne artikkelen? Trykk refresh i nettleseren din! Oppildnet av Navalnyjs ferske reportasje om president Vladimir Putins personlige rikdom og enorme slott ved Svartehavet, men også en generell misnøye med korrupsjon, manglende demokrati og forfølgelse av politiske meningsmotstandere, havnet demonstranter flere steder i klammeri med ordensmakta – over 3500 ble arrestert: https://twitter.com/ASLuhn/status/1352974479312359424?s=20 De siste årene […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.