Russland sender blodforsyninger til grensen, Høyre velger ny nestleder

SISTE OM UKRAINA: 

  • Vesten «må ikke lulles inn i en falsk følelse av trygghet», sa britenes utenriksminister Liz Truss i forkant av et besøk til Kyiv torsdag. Truss mener det så langt ikke finnes bevis for at Russland har startet noen tilbaketrekning. 
  • Ifølge en talsperson for amerikanske myndigheter skal Russland, i rake motsetning til hva de påstår, ha utstasjonert nye 7 000 soldater langs Ukrainas grense. USAs forsvarsminister Lloyd Austin påpeker at russernes hamstring av blodforsyninger på grensen ikke signaliserer at de er på vei hjem.
  • I morgentimene torsdag sendte de russisk-støttede separatistene i utbryterregionene Luhansk og Donetsk ut nødmeldinger der de påsto at ukrainske soldater har skutt i stor skala mot sivile områder, noe Ukraina benekter. Kremls talsperson Dmitrij Peskov kommenterte påstandene med at «det er absolutt tydelig at situasjonen eskalerer»
  • Samtidig anklager Ukraina russisk-støttede separatister for å ha beskutt en landsby i Luhansk. OSSE bekrefter flere trefninger langs frontlinjen i Donbas torsdag morgen.
  • NATO gjentok at alliansen frykter Russland planlegger en «falsk flagg»-operasjon for å rettferdiggjøre et militært ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.