Var ambassadevakt i Sverige: Tatt etter nazistiske angrep på synagoger i USA

En overvåkningsvideo fra ett av åstedene i Boston var blant bevisene mot lillebroren til mannen som nå er pågrepet.
En 32 år gammel gresk-amerikansk mann med oppholdstillatelse i Sverige ble i går pågrepet i Stockholm av det svenske sikkerhetspolitiet Säpo i samarbeid med FBI. Mannen er siktet for blant annet falsk forklaring og bevisforspillelse i en terror-etterforskning der lillebroren hans var mistenkt for å stå bak en rekke høyreekstreme angrep på jødiske synagoger i Boston i USA i 2019. Den antatte brannstifteren døde i september 2020, før saken kunne bli ført for retten, men etterforskningen har altså fortsatt mot storebroren. 32-åringen jobbet i et sikkerhetsselskap ved den amerikanske ambassaden i Stockholm og har vært i Sverige siden amerikansk påtalemyndighet […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.