PST-sjefen går

SISTE: Hans Sverre Sjøvold går av som PST-sjef. «Tjenesten trenger en sjef som har sin fulle og hele oppmerksomhet rettet mot å løse et meget viktig samfunnsoppdrag og i så måte ha samfunnets tillit» sier han via en pressemelding fra Regjeringen. Det ble denne uka klart at kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget borrer i saken der Sjøvold ble bøtelagt for å oppbevare ulovlige våpen på sitt kontor, men ikke mistet sikkerhetsklarering eller annen autorisasjon.


SIER NEI TIL LOBBYREGISTER: I dag skal Stortinget ta stilling til Venstres forslag om et lobbyregister, der innstillingen fra Stortingets presidentskap er et rungende nei. Bak avslaget står representanter fra Arbeiderpartiet, Høyre, Senterpartiet og Fremskrittspartiet. Dermed er det ikke flertall for forslaget når det skal behandles i plenum. Filter Nyheter har spurt partiene om hvorfor de ikke ønsker å se på ulike løsninger for et lobbyregister slik som Canada, Tyskland og Irland har innført. «Såkalt lobbyvirksomhet er ingen stor aktivitet i Norge», uttaler Høyres representant Svein Harberg, som mener Venstre med forslaget «konstruerer en problemstilli...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.