Sier nei til lobbyregister: – Det er full åpenhet om alt vi driver med

Montasje: Partilogoene til Ap, Høyre, Sp og Frp / Stortinget. Foto: Dmitry Valberg.
Torsdag 19. mai sa flertallet i Stortingets presidentskap nei til et forslag om å utrede ulike modeller for et lobbyregister. Flertallet mener et lobbyregister «verken vil styrke demokratiet eller øke tilliten til de demokratiske beslutningsprosessene i samfunnet.» Forslaget kom fra Venstre, som har foreslått et slikt lobbyregister i en årrekke. Representantene som gikk imot forslaget er fra Arbeiderpartiet, Høyre, Senterpartiet og Fremskrittspartiet. Dermed er det ikke flertall for forslaget når det skal behandles i Stortinget torsdag. Fredag skrev Filter Nyheter om hvordan lobbyregistre allerede er tatt i bruk i land som Canada, Tyskland og Irland. Der kan vanlige folk søke […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.